Om oss


Så hva skal du leve av etter oljen? Et så direkte spørsmål får man gjerne ikke. Men temaet ligger å lurer i bakgrunnen – oljealderen er på hell, også i Norge, og arbeidsplassene fordamper som bensin på solvarm asfalt.
Vi i Leydn traff hverandre på første kurset til ProblemSolvers. Gjennom ymse idédugnader og sprinter utviklet vi et konsept for andelsbasert finansiering av klynger av husholdningsbatterier. Meningen er å bruke slike klynger til såkalt transaktiv energi
Konseptet kalte vi opp etter et primitivt batteri oppfunnet i 1745 – den såkalte Leidnerflasken. Navnet vi opererte med da ble dermed “Leiden”. Kurset ble avsluttet med en pitche-konkurranse, og den vant vi. Premien, 3 måneder med kontorplass på Tøyen Startup Village

Det er populært å bruke navn på tidlige elektriske storheter, som Tesla, Edison osv. Leiden var intet unntak. Så da vi skulle gå videre så viste det seg at domenet allerede var opptatt. Men litt kreativitet gjør susen. Vi lekte litt med ord og bokstaver, og wipps så ble vi til Leydn.com.